У Міністерстві внутрішніх справ України нагадують, що через 7 діб закон про амністію втратить чинність у разі невиконання всіх умов учасниками акцій протесту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Києві повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров.

На виконання закону залишився тиждень, і з 17 лютого при невиконанні умов, передбачених в ньому, закон втрачає силу, - сказав Татаров.

Відео дня

При цьому він висловив жаль, що на сьогодні ні з боку опозиції, ні з боку мітингувальників не виконано умови щодо звільнення всіх захоплених адміністративних будівель і вулиць у Києві, крім тих, де відбуваються мирні акції протесту.

За словами Татарова, на сьогодні у кримінальних проваджденнях, відкритих за фактами масових заворушень, оголошення про підозру вручено 266 особам, з яких 82 змінено запобіжні заходи на більш м`які, не пов`язані з триманням під вартою, а 61 людина продовжує перебувати під арештом.

Татаров нагадав, що так званий закон про амністію передбачає закриття кримінальних проваджень проти всіх фігурантів за умови, якщо будуть виконані всі передбачені законом вимоги.

За словами заступника начальника ГСУ МВС, перший закон про амністію вже виконано, у судах залишаються матеріали на 5 осіб, троє з яких оголошені у розшук, у тому числі лідер “Братства” Дмитро Корчинський.

“Я хотів би всіх закликати, щоб вжили усіх заходів, передбачених законом”, - сказав Татаров.