У Донецькій області правоохоронцями викрито групу торгівців наркотиків, піврічний обіг грошових коштів якої перевищував 1,5 млн грн.

Як повідомили УНІАН у відділі зв`язків з громадськістю Головного управління МВС України в Донецькій області, до складу злочинної групи входили п`ятеро осіб, які ретельно дотримувалися методів конспірації: постійно змінювали SIM-карти, мобільні телефони, місця зустрічей з клієнтами і т.д. Чіткий розподіл ролей забезпечував лідер гурту, 31-річний житель м. Маріуполя, який раніше був судимий, у тому числі і за наркотики.

За словами заступника начальника УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області Олександра Налбатова, схема злочинного бізнесу була наступною: організатор здобував опій екстракційний і передавав його активному учаснику угруповання для подальшого збуту, який ховав отриманий наркотичний засіб в різних місцях міста Маріуполя, в так званих «закладках», після чого повідомляв адреси цих схованок ще трьом спільникам, а вже ці люди займалися безпосередньо виготовленням опію ацетильованого та його збутом наркозалежним особам.

Відео дня

Правоохоронець зазначив, що гроші від продажу зілля торговці перераховували на банківський рахунок лідера, залишаючи собі частину в якості заробітку.

В результаті досудового розслідування було встановлено, що піврічний обіг грошових коштів у наркоторгівців перевищував 1,5 млн гривень.

«Наші оперативники працювали над викриттям наркодилерів понад півроку, під час документування діяльності даної організованої злочинної групи (ОЗГ) було проведено 8 етапів оперативних закупівель наркотичних речовин, а саме ацетильованого та екстракційного опію, і, маючи достатньо доказів, ми отримали дозвіл на затримання зловмисників і проведення обшуків», - пояснив Налбатов.

За його словами, операція по затриманню ОЗГ пройшла успішно. Всі п`ятеро зловмисників були на цьому тижні повідомлені про підозру у вчиненні низки кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.306, ч.3 ст.307, ч.2 ст.309, ч.3 ст.311 , ч.1 ст.317 та ч.1 ст.209 Кримінального кодексу України. Максимальний термін, який їм загрожує, - до 15 років позбавлення волі. Підозрювані заарештовані та утримуються під вартою.