На Тернопільщині у Чорткові цього тижня затримали двох зловмисників, які намагалися обікрасти банкомат в поліклініці райцентру.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в секторі громадських зв’язків обласного управління міліції, чоловіки напередодні заховали в медзакладі лом, самі ж наприкінці робочого дня затаїлися на сьомому поверсі. Коли всі працівники покинули приміщення, чоловіки одягли маски і спустилися до вестибулю. Там накинулися на охоронця і почали катувати його електрошокером, сподіваючись, що він може знати код замка банкомату.

Оскільки катування не дало бажаного результатів, нападники побили охоронця, зв’язали скотчем руки та ноги та закрили його в реєстратурі.Самі ж спробували відкрити банкомат з допомогою лома. Броньована конструкція сейфу не піддавалася, тоді чоловіки стали ламати верх грошового автомата, де натрапили на кнопку сигналізації, після чого кинулися тікати.

Відео дня

Міліціонери оперативно затримали зловмисників. Ними виявилися 38-річний уродженець Тернопільщини, який зараз проживає в Криму, та 29-річний житель Чорткова, який декілька днів тому повернувся з в’язниці.

Щодо них відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій).