Правоохоронці Дніпровського районного управління столичної міліції викрили та затримали шахрая, який видавав себе за волонтера, збираючи кошти біля одного із торговельних центрів зі скринькою для пожертвувань.

Як повідомили УНІАН у Відділі зв’язків з громадськістю столичної міліції, молодик закликав перехожих допомогти тяжко хворій дитині. Однак, побачивши правоохоронців, він притих. На прохання міліціонерів надати підтверджуючих документів про те, що він працює в благодійному центрі, не зміг.

Для з’ясування всіх обставин чоловіка доставили до районного управління. Він розповів, що є наркозалежним із великим стажем, тому весь час потребує коштів для придбання чергової дози. Забравши у справжнього волонтера скриньку із фотознімком хворої дитини, наркозалежний у такий спосіб «заробляв» від 200 до 800 гривень вдень.

Відео дня

Слідчим відділом Дніпровського районного управління розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує обмеження волі на строк до 3 років.