Міністри внутрішніх справ України та Росії підписали протокол спільного засідання колегії МВС України та Російської Федерації, яка проходить в Одесі 24 вересня.

Україна вивчатиме досвід реформування російської поліції

Окрім уже визначених пріоритетів роботи, українська і російська сторони обговорили перспективи співробітництва на наступний рік. Зокрема, згідно підписаного протоколу, українські міліціонери вивчатимуть шлях реформування колег з Росії. Поліцейські ж сусідньої держави знайомитимуться з роботою вітчизняного МВС в умовах нового Кримінального процесуального кодексу.

Відео дня

Окремо на засіданні доповідалося і про роботу Міждержавного інформаційного банку (МІБ). Зокрема, начальник Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення МВС України Ігор Аршинов відзначив, що за 20 років існування банку він зарекомендував себе як ефективна інформаційна система. Лише у 2013-у році завдяки роботі МІБ у країнах СНД затримано 175 осіб, які скоїли злочини та оголошені у розшук органами внутрішніх справ України. Також вдалося встановити місцезнаходження майже 100 громадян України.

Україна вивчатиме досвід реформування російської поліції

Міждержавний інформаційний банк діє на підставі Угоди про взаємовідносини міністерств внутрішніх справ у сфері обміну інформацією. До спільного обміну інформацією у межах роботи МІБ залучено 11 країн СНД. Загальний об’єм централізованих обліків міждержавного інформаційного банку складає більше 77 мільйонів об’єктів обліку.