В центрі Києва на вулиці Московській сьогодні вночі 20 озброєних чоловіків у масках увірвалися у відділення Українського Бізнес Банку

Молодики були озброєні кийками, ножами, також помічений один автомат.

За словами очевидців, замість дверей вхід до банку був закритий листами фанери.

Відео дня

Як повідомив УНІАН очевидець, у вікна було видно, як у приміщенні бігають люди, які щось шукають.

Близько 02.38 правоохоронці повідомили, що невідомі пиляють вхід у сховище. За інформацією джерел, у сховищі є значна сума грошей. Охорона банку заблокували на третьому поверсі будівлі. Під контролем людей у масках опинилися два поверхи.

Згодом нападники випустили одного з охоронців. Він розповів, що банда добре організована і озброєна пістолетами і автоматами. Охоронців роззброїли і закрили в окремому приміщенні. Охоронець підтвердив, що невідомі намагаються проникнути у сховище.

О 3-й годині до правоохоронців біля відділення банку прибуло підкріплення - бійці ”Титану”.

Невідомі в масках випустили решту охоронців - 5 осіб.

Останній зі звільнених з будівлі розповів, що перед тим, як випустити, до нього підійшов чоловік в балаклаві і сказав, що вони не збираються грабувати банк, а лише взяли його під охорону. Крім того, невідомий повідомив охоронцеві, що зброю, відібрану в охорони, вони беруть під опис і повернуть в процесі переговорів.

Тим часом, і в Самообороні Майдану, і в «Правому секторі» заперечують причетність своїх людей до захоплення банку.

Близько 4-ї години відбулися переговори представників Самооборони Майдану і чоловіків у масках. За результатами переговорів загарбники погодилися здатися і звільнити банк.

До будівлі під`їхало 10 бійців спецпідрозділу ”Альфа”. Для виходу загарбників було організовано коридор.

Через годину молодиків почали виводити з банку. Усі спортивної статури в масках, декотрі в камуфляжі. Розмовляють з російським акцентом. На виході їх обшукують і забирають зброю. Вилучено не менше чотирьох автоматів Калашникова.

Український Бізнес Банк (раніше АБ ”Донеччина”) відомий тим, що з 2003 року головою правління, президентом, а потім радником у ньому був колишній голова НБУ, колишній перший віце-прем`єр Сергій Арбузов.