Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков створив при міністерстві спеціальну комісію, щоб уникнути кадрових помилок. Крім цього, він звільнив від посад раніше призначених керівників УМВС Черкаської, Рівненської, Закарпатської областей, а також АР Крим та Одеси.

"Беручи до уваги суспільний резонанс, матеріали службового розслідування управління внутрішньої безпеки, консультації з органами місцевої влади, що надійшли до міністерства рапорту - прийнято рішення про звільнення з посад ряду керівників УМВС на місцях. Звільнені від посад керівники міліції Черкаської обл. (Бойко), Рівненській (Чайка), АР Крим (Авруцкий), Закарпатській (Турдай), м. Одеса (Вершняк)", - написав Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він не став називати імен тих, хто підтримував ці призначення, оскільки вважає, що відповідальність лежить на ньому. 

Відео дня

"Просто скажу, високим політичним лобістам у тому числі - кожен з вас помилився, як і я. Тому - на тому поставимо крапку, зробимо правильні висновки, обмежимо спрагу кадрових політичних призначень. З учорашнього дня в МВС мною створена і працює спеціальна кадрова комісія - поза емоційних і політичних компонентів. Помилки були і, на жаль, будуть. Важливо створити механізм їх швидкого виправлення", - підкреслив міністр МВС.