Апеляційний суд Миколаївської області призначив розгляд апеляції у справі про зґвалтування і спробу вбивства мешканки Врадіївки на 18 лютого.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Миколаївської області, засідання призначено на 10.00.

Апеляцію на рішення суду першої інстанції подали підсудні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 29 листопада Первомайський міський районний суд Миколаївської області засудив чотирьох підсудних у справі про побиття та зґвалтування мешканки Врадіївки Ірини Крашкової до термінів ув`язнення від 5 до 15 років. Зокрема, колишні співробітники міліції Євген Дрижак і Дмитро Поліщук отримали по 15 років в`язниці, єгер Сергій Рабіненко - 11, а колишній заступник начальника Врадіївського райвідділу міліції Михайло Кудринський – 5 років позбавлення волі.

Прокуратура просила засудити обвинувачених у ”Врадіївській справі” капітана міліції Євгена Дрижака і лейтенанта міліції Дмитра Поліщука - до 15 років, єгеря Сергія Рабіненка - до 10 років, а колишнього начальника Врадіївського райвідділу міліції Михайла Кудринського - до 5 років в`язниці.

Довідка УНІАН . 27 червня 29-річну мешканку Врадіївки Крашкову знайшли на вулиці без одягу з ознаками насильства. Потерпілу госпіталізували до реанімації. 28 червня за підозрою у скоєнні зґвалтування, розбійного нападу та завданні тяжких тілесних ушкоджень були затримані лейтенант міліції Дмитро Поліщук та єгер Сергій Рабіненко. Після дводенних масових акцій протесту громадян у Врадіївці прокуратура Миколаївської області затримала капітана міліції Дрижака, на якого також вказувала потерпіла. 5 серпня прокуратура Миколаївської області вручила підозрюваним у зґвалтуванні та побитті Крашкової повідомлення про зміну кваліфікації дій підозрюваних з ч. 1 ст. 121 КК України (нанесення тяжких тілесних ушкоджень) на більш тяжкий злочин - ч. 2 ст. 15 пп. 4, 6, 9, 12 та ч. 2 ст. 115 (вчинення закінченого замаху на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, з метою приховати інший злочин, за попередньою змовою групою осіб). Крім того, Рабіненку інкримінується скоєння розбійного нападу, а Поліщуку і Дрижаку - вчинення зґвалтування, розбійного нападу, а також низки службових злочинів. 26 вересня Первомайський районний суд в будівлі Апеляційного суду Миколаївської області розпочав судовий процес у справі про побиття та зґвалтування Крашкової.