27 січня міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко під час телефонної розмови з послом США Джеффрі Пайєттом обговорив із ним можливі шляхи вирішення ситуації у Києві.

Як повідомляє управління зв’язків з громадськістю МВС України, посол наголосив, що зараз, під час таких важливих перемовин між владою та опозицією, дуже важливо зберегти спокій.

Джеффрі Пайєтт / Фото: МВС України

Міністр запевнив, що міліція утримується від застосування сили, але, на жаль, з іншого боку перемир’я не знаходить підтримки, і на міліцію знову здійснюються напади.

Відео дня

Пайєтт засудив такі дії та закликав МВС до прямих перемовин з представниками Майдану, тими хто його безпосередньо очолює.

У свою чергу Захарченко нагадав, що МВС завжди було і залишається готовим до мирного вирішення конфлікту, і не раз вже до цього закликало. Проте не зрозуміло, з ким починати діалог, хто має достатньо впливу на всі групи протестувальників, щоб забезпечити виконання домовленостей. Адже там присутні і радикальні сили, а з екстремістами не ведуть перемовин ніде у світі.

Міністр запевнив посла, що міліція продовжуватиме діяти стримано, не піддаючись на незначні провокації, та готова обговорювати шляхи вирішення, якщо лідери протестів визначаться хто має повноваження вести такі перемовини.