Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун звернувся до всіх українців із закликом проявляти стриманість із тим, щоб не допустити ескалації насильства.

Як повідомляється на сайті ООН, про це йдеться в заяві, з якою ввечері 20 січня від імені Пан Гі Муна виступив його прес-секретар

Генсек ООН нагадав про право на мирні зібрання й свободу слова, а також наполегливо рекомендував усім вступити в конструктивний діалог, повідомляється на сайті ООН.

Відео дня

«Генеральний секретар продовжує уважно й з тривогою стежити за подіями в Україні. Він знову звернувся до всіх сторін проявляти стриманість із тим, щоб уникнути подальшої ескалації напруженості та насильства й дотримуватися демократичних принципів свободи слова та мирних зборів», - йдеться в заяві.

Пан Гі Мун заявив, що «бере до уваги нові зусилля до діалогу в Україні».

Генсек ООН «наполегливо закликав усі сторони вступити в конструктивний, стійкий і всеохоплюючий діалог і знову підкреслив необхідність взаємної згоди серед українців щодо шляху, яким піде країна».

Як повідомляв УНІАН, у Києві, на вул. Грушевського, з 19 січня тривають зіткнення між мітингувальниками й правоохоронцями.

Лише за перший день протистояння в зіткненнях було поранено близько 100 осіб.

За два дні в зіткненнях на вулиці Грушевського поранення отримали майже 30 журналістів.