У Ізюмському районі Харківської області правоохоронці затримали браконьєра, який завдав шкоди незаконним промислом на суму понад 1,7 млн грн.

Як повідомили УНІАН у відділі зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України в Харківській області, 23-річного безробітного жителя міста Ізюм, який займався незаконним рибним промислом на березі річки Оскіл, затримали в перші дні після Нового року.

Факт незаконного вилову риби виявили дільничні міліціонери під час здійснення профілактичного рейду спільно з інспекторами державної риболовної охорони. Зловмисника затримали «на гарячому» з 357 кг свіжо-виловленої риби уклейки. На момент появи правоохоронців, чоловік встиг виловити більше 100 тис. рибин. Своїми діями він завдав шкоду державі на суму понад 1,7 млн грн.

Відео дня

Працівники міліції вилучили у браконьєра човен та кустарний риболовний пристрій «Павук», який заборонений для використання. Наразі зловмисник дає слідству необхідні свідчення.

Вказану інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним промислом) Кримінального Кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.